fletxa

fletxa

fletxa

bigmat awards '17/ international/ selected
vii enor awards
/ spain and portugal/ selected
the plan awards 2017
/ selected

address/ barcelona

surface area/ 30 m2

client/ privat

project/ 2015-2016
construction/ 2016

project architect/ vora (pere buil, toni riba)
project team/ bruna linhares, josep esteve, charles dujardin, anna pontais

building coordination architect/ vora (toni riba)
contractor/ fusteria puigdellívol sl, fórneas-guida sl

photographs/ adrià goula

the pavilion is placed transversely on the terrace, of elongated proportions, and segments it, thus generating a sequence of interior and exterior spaces that redefine the way the dwelling is lived. the alignment of the openings generates a direct visual relation between spaces.

the enclosed terrace between the apartment and the pavilion functions as an inner courtyard: a controlled, private, intimate space.

form and materiality are determined by the ephemeral movable condition of the new construction and by the practical considerations of transportation and assembly. the timber construction is configured as a system of portal frames and panels forming an autonomous superimposed volume.

the compositional relationship maintains the coherence between structure and enclosure. in the interior, the lower part of the wall has a continuous, functional and domestic finish, while above this the focus is on the wood, the apparent structure as the essence of the pavilion.

bigmat awards '17 selection
vii enor awards selection
the plan awards 2017 selection


the issue here is the construction of a pavilion on a roof terrace to complement the uses of a small apartment. a second living room and a studio bedroom.

 

 

+more
+data