fletxa

fletxa preexisting condition plan

preexisting condition plan

project plan

project plan

long section through kitchen-dining room

long section through kitchen-dining room

cross section

cross section

address/ carrer bonaventura muñoz, barcelona
surface area/ 80 m2

client/ privat

project/ 2015-2016
construction/ 2016

project architect/ vora (pere buil, toni riba)
project team/ charles dujardin

building coordination architect/ vora (toni riba)
contractor/ fórneas-guida s.l.

photographs/ adrià goula

the structural configuration of the apartment defines two halves: one very regular, well-oriented (street façade), in which the living room and bedrooms are situated, and the other very irregular, subdivided into small rooms with little natural light (interior façade), in which the services are concentrated.
the intervention focused primarily on the services zone, and only at a few points in the bedrooms zone, in order to obtain two large, interconnected central spaces which distribute to the other spaces. the apartment thus conserves the scheme of two strips with different characters, but the way of living in it is thoroughly reinvented.
in the inner strip the partitioning of the separate services – kitchen, bathroom, laundry – has been removed to create an open-plan space. the new organization is defined by the kitchen and bathroom furniture and the storage units, which configure a single fluid and complex space. on the street side, doors have been modified and a wall taken down to create a spacious central living area with the bedrooms on either side.

transformation of an apartment to adapt it to the new needs of a couple with a child.

 

+more
+data