fletxa

fletxa

2a mostra d'arquitectura catalana, barcelona 2016/ seleccionat

adreça/ carrer torrent de l’olla 15, barcelona

superfície/ 18 m2
pressupost PEM/ 10.000 euros

projecte/ 2011
obra/ 2012

arquitectes/ vora (pere buil i toni riba)
col•laboradors/ albert rubio, adrià guardiet, luisa magnani

constructor/ marc torrent, oriol bonan
promotor/ toormix, estudi de disseny

fotografies/ adrià goula

local en planta baixa, antic local comercial. molt petit, 18 m2. tot panelat (parets, sostres...) i paviment de parquet fenòlic.

per al funcionament habitual, calia definir dos ambients: una zona de treball, amb una gran taula, i una zona de relax i lectura. aquests dos espais han de funcionar com un de sol en determinats usos puntuals: exposicions, presentacions...

un espai únic, dos ambients. una tarima i canvi d’altura del sostre per a definir-los
la tarima serveix de magatzem, és registrable.
la zona de relax es defineix per una paret-estanteria, una porta-revister (que tanca l’accés a magatzem i lavabo), un racó amb coixins i uns gronxadors.
la zona de treball es defineix per tres grans panells adossats a la paret que es despleguen generant la possibilitat de tres taules adossades. de la combilació de panells en vertical i en horitzontal se’n determinen diverses operativitats de treball, aparador, etc... els cavallets i lluminàries de sobretaula es pleguen darrere dels panells, a la paret. els panells tenen dues cares de materialitat diferent, polivalència (fusta natural, blanc i pissarra negra).
la paret oposada, més alliberada, es cobreix parcialment de suro pintat per a suport de treball. una línia de llum indirecta cap al sostre fa la il•luminació general, i un cortiner cobreix la lluminària i una guia per a penjar quadres, possibilitant també la funció temporal com a espai expositiu en aquesta paret.

la reforma ha estat de cost baixíssim. panells contraplacats d’aplicació industrial, paviment pintat, i una execució més propera al bricolatge que a una obra convencional.

selecció 2a mostra d'arquitectura catalana

 

espai polivalent per a un equip de dissenyadors. un món paral•lel al seu estudi de treball habitual. espai d’experimentació, per tant de formats oberts. showroom eventual, per a presentacions i exposicions, amb possibilitats d’aparador.

 

+més
+dades