fletxa

fletxa

fletxa fletxa

disseny/ 2018
exposició/ 2018

client/ kolektiv galerija

comissària/ jelena prokopljevic
disseny/ vora (pere buil i toni riba)
equip/ janna paracolls, brenda roqueta

fotografies/ relja ivanic

l'exposició s'estructura en 3 temes que es repeteixen en la nostra obra per a incidir en la identitat dels espais, ja siguin domèstics com urbans: tipus, matèria i memòria.
el muntatge expositiu crea un espai interior dins del contenidor de la galeria, generant tensió entre ambdós. aquest interior es fracciona en espais encadenats, tipologia espaial lligada a la recerca tipològica de l’estudi.
els 3 temes s’expliquen en les 3 caixes. cada tema, 8 obres o projectes presentats i una obra explicada en profunditat. d’aquesta, un text, un panell gràfic (dibuixos), fotografies i una maqueta conceptual.
les tres “caixes” defineixen un recorregut per la galeria, disposant contingut al seu interior i a l’exterior.

revisant la nostra producció els darrers anys, ens hem adonat que, sigui quina sigui l’escala del projecte, ens acabem enfocant en els espais comuns. des de vestíbuls i corredors fins a carrers i places. són aquells espais en els que tots ens reconeixem. ens interessa tractar la seva identitat. que és la de tots nosaltres. per una banda generant proximitat, acolliment, mitjançant els valors tàctils de la materialitat. per altra banda, treballant amb les memòries de cada emplaçament. construint noves narratives a partir del reconeixement d’històries acumulades en construccions preexistents, o en ocasions a partir de la recuperació de l’oblit.

l’exposició és temporal, de pressupost molt limitat i construït amb les pròpies mans. es dissenya sistema desmuntable, de muntatge ràpid, i fàcil de transportar.
llistons de fusta de pi amb encaixos, fixació mitjançant cargols de palometa i panells de fusta a mode d’arriostrament i rigiditzacció de les caixes, clavats als llistons amb cargols tirafons. els panells incorporen el contingut expositiu. als llistons se’ls pinta una cara de color blanc, generant vibració i direccionalitat. el sistema de llistons també construeix taules que es despleguen a partir de les caixes, per a exposar maquetes i publicacions.

el sistema permet múltiples configuracions i articulacions espaials diverses de les tres caixes, per a col•locar-se de forma diferent cada vegada que l’exposició es munti en un espai diferent. les taules es poden desplegar en posicions diferents i els panells clavar també en posicions diferents de les del muntatge inicial a belgrad.

exposició temporal que es proposa explicar la producció arquitectònica de vora a partir del fil conductor de la idea d’”identitats compartides”

+més
+dades