fletxa

fletxa

adreça/ urbanització montcabrer. cabrils

superfície construïda/ 90 m2

projecte/ 2009 – 2010
obra/ no construït

projecte/ vora arquitectura (pere buil, toni riba)
col•laboradors/ arnau boronat, eva cotman, ondrej fabian, anna malaguti, ana silva
estructura/ eskubi-turró arquitectes
amidaments i pressupostos/ gerard codina
promotor/ privat

fotografies maqueta/ vora

descripció general

el present projecte té com a objecte la reforma i ampliació de l’habitatge unifamiliar.

la reforma és formalment continguda i en continuïtat amb l'existent, sobretot per l'exterior. l'edifici manté el seu llenguatge formal. únicament es fa un treball d'introducció de la natura a l'intrior de manera abstracta, mitjançant l'ús del color. així, les parets interiors es pintaran de colors presos de la natura que es visualitza des de la casa, des de la muntanya al mar passant pels arbres del jardí.

l'ampliació es fa en forma de pavelló annex, a nivell de planta baixa i jardí, connectat amb l'edifici existent per un passadís de vidre, situat al cantó sud-est de l'edifici principal, sota els pins. es tracta d'un petit pavelló de 60 m2, en el quel hi ha una cuina gran amb espai per a una taula, i una sala de jocs per als nens. el pavelló annex es “posa” sota la teulada, en una de les seves cantonades, i es “plega” cap a oest definint una concavitat en conjunt amb la casa existent.

annex

el pavelló annex és formalment diferenciat de l'edifici existent. és un doble volum prismàtic, composat de dos prismes de dues altures diferents: un de planta baixa i l'altre de doble altura. s'ha concebut com un objecte respectuós amb el jardí i les vistes meravelloses que té el solar, així doncs s'ha situat de manera que no obstrueix les visuals des de la casa existent i fins i tot les cerca en les seves pròpies relacions interior - exterior. el pavelló cerca la fusió i camuflatge en el jardí mitjançant una estratègia de desaparició en el reflex. es construirà amb una façana de xapa d'acer inox pulit, reflectant, i vidres amb alt grau de refractivitat. d'aquest manera, el jardí es reflexa en les seves parets.
les obertures són grans, dominen els espais interiors, pràcticament és una de les cares de cada espai que s'obre a l'exterior, a les vistes. des de l'exterior estan emmarcades amb un marc ample de xapa d'acer inox sense pulir, distingint-se així de manera subtil del parament en el que estan inserits.
un plec entre els dos prismes, una certa deformació, porta el joc de miralls a una deformació de la realitat que l'envolta, establint un joc perceptiu amb l'observador. aquest joc perceptiu és portat a l'interior, mitjançant la col•locació de miralls en angle amb les grans obertures, de manera que des de dins aquestes s'estenen en el reflexa en aquests miralls, permetent la visualització a la vegada de vistes que es troben en sentits oposats. el mar i la muntanya al mateix temps.
l'ampliació de l'habitatge es farà en la part a dalt del solar,al nivell de la planta baixa en la zona sud-est del jardí.
la parcel•la esta tancada amb mur de pedra l'altura de la tanca del solar varia segons la pendent del carrer i terreny.

 

extensió casa dani i laia. cabrils

+més
+dades