fletxa

fletxa

adreça/ carrer laforja, barcelona
superfície intervenció/ 96 m2

projecte/ 2004 – 2005
obres/ 2005

projecte/ vora arquitectura (pere buil), graeme mcquaker
obra/ vora arquitectura (pere buil)
estructura/ jordi pi
constructor/ fórneas guida s.l.
promotor/ privat

fotografies/ adrià goula

aquest apartament està situat en el barri de sant gervasi, a barcelona. està en un edifici dels anys 50. dóna a façana a nordest i sudest. tenint en compte que el propietari era una persona soltera i el pis era bastant gran, en la reforma s’ha intentat expressar l’espaialitat de l’apartament.

la reforma pretén l’obtenció d’un espai fluïd, en el que es creuen visuals per tot es espais, des d’una punta a l’altra de l’apartament, mentenint la percepció del moviment del sol al llarg del dia en l’aparició i desaparició de llum i ombra en les parets i terra. el resultat s’ha obringut, amb la mínima afectació estructural, mitjançant la formació de “recintes” semioberts.

l’espai central de la casa el formen la cuina i la sala d’estar, separats per un moble d’obra, que es pot rodejar, que conté per un cantó una gran estanteria, protagonista de la sala, i per l’altre el moble de la cuina

en el projecte hi ha un joc de colors, que juga amb la successió de recintes que formen l’apartament. els colors parteixen d’un to més neutre als paraments de la sala d’estar, el “cor” de la casa, que es va intensificant en els “recintes” successius, virant cap al blau en un cantó de la casa, i cap al verd en l’altre.